Povijest tvrke

 

Tvrtka je osnovana s namjerom da se stvori savršena čokolada. Pošto za  svakog ljubitelja čokolade to označava nešto drugo, chocoMe može napraviti 60  milijuna različitih vrsta čokoladnih tabli. Za izradu čokolade tvrtka koristi  sastojke najviše kvalitete te je, za razliku od danas raširenih procesa masovne proizvodnje, svaka naša čokolada ručno rađena i pakirana.

Vlasnik tvrke chocoMe je gospodin Mészáros Gábor koji je ujedno i  čokolatjer, odgovorna osoba za proizvode, logistiku, marketing i razvoj tvrke.  Ideja za osnivanjem poduzeća nastala je u sijećnju 2010, nakon  jednogodišneg traženja posla (prije toga je gospodin Mészáros bio  voditelj marketinga u jednoj multinacionalnoj kompaniji te je s dolaskom  gospodarske krize i on postao višak). Zbog svoje ljubavi prema  gastronomiji odlučio je postati jednim od vodećih kreatora u Madžarskoj  industriji izrade čokolade koja je tada bila tek u začetku. Od želja je prešao na  djela. Nakon dugog odlučivanja svojoj je tvrki izabrao ime chocoMe, koje  ukratko opisuje ono za što tvrtka zalaže: jedinstvena čokolada na način  koji ja volim.
Iako da je tijekom svog rada u multinacionalnoj kompaniji skupio veliko poslovno iskustvo, o samoj izradi čokolade poznavo je tek osnove.  Vidjevši kako se u Madžarskoj toj struci pridaje malo pažnje, bilo je za njega razočarenje.
Posjetio je svjetski poznatu akademiju čokolatijerstva Belgijskog  proizvođača čokolade Callebaut. Tamo je tijekom intenzivnog tečaja učio o umjetnosti izrade čokolade od poznatih stručnjaka, među kojima je bio i  guru čokolatijerstva Philipp Vancayseele.
Usvojivši potrebno znanje, u proljeće 2011.  je uz pomoć svog kolege dizajnera Gyula Ebedlia osnovao pakirnicu buduće čokolade te je otvorio internet  stranicu www.chocome.hu.

Na početku rada imao je 76 čokoladnih dodataka, s kojima je dopunjavao  čokolade,  a tijekom sljedećih mjeseci taj je broj narasao na 80. Većinu  dodataka uvozi iz Njemačke, Francuske i Italije poradi visokih zahtjeva  kvalitete, a liofilizirano voće, kandirano cvijeće te  konzumno 23 karatno zlato se u Madžarskoj prilično teško nabavlja.
Nakon pribavljanja svih dozvola za rad, u večernjim satima 2011. interet  stranica je aktivirana i time je poduzeće bilo spremno preuzeti narudžbe.