Raffinée lješnjak iz Piemontea

Lješnjaci iz Piemontea rastu samo na padinama planine Langhe u sjevernoj Italiji i smatraju se najukusnijima na svijetu. Umotali smo ih u slojeve baršunaste mliječne čokolade napravljene od čistog zrna kakaa Arriba i lagano prošarane cimetom, čime se postigla nježna ravnoteža sa sočnim i kremastim okusom samih lješnjaka.

Raffinée malina

Zarobili smo neusporedivi okus ljetnog dana i slatkoću cijelih malina u koricu bijele čokolade s najkvalitetnijom bourbon vanilijom te posuli s još malinastih dijelova kako bi se postigao još intenzivniji voćni i sočni doživljaj.

Raffinée pekan orah

Učinili smo spoj gustog vrtloga čokolade s karamelom i kremaste mliječne čokolade još egzotičnijim dodatkom vanilije u prahu i mljevene morske soli s Tahitija. Pekan orahe dodajemo u ovaj vrtlog čokolade te ga pretvaramo u hrskavi mljeveni vafel.

Raffinée badem s divljim paprom Voatsiperifery

Obilatu masu tamne čokolade od zrna kakaa s Madagaskara upotpunjujemo ručno ubranim, fino mljevenim divljim paprom također s Madagaskara (papar Voatsiperifery), a potom ovoj vatrenoj mješavini dodajemo pržene bademe prije nego što sve prekrijemo kakaom u prahu.

Bademi Raffinée s tonka grahom

Svježe prženi bademi iz Avole na Siciliji sljubljeni su s kremastom mliječnom čokoladom chocoMe Mariage de Grand Crus s okusom tonka graha i udjelom kakaa od 40% kako bi se stvorio neodoljiv spoj. Nakon što su bademi uronjeni u ovu nenadmašnu mliječnu čokoladnu deliciju, nježno se obavijaju kakaom u prahu.

Bademi s kavom i kardamomom

Neke od najboljih, izrazito kremastih, neobično pljosnatih badema sa Sicilije umačemo u čokoladnu masu s okusom pažljivo prženih i mljevenih zrna arabika kave. Kada su bademi u potpunosti zasićeni izvrsnom aromom kave, valjamo ih u egzotični kardamom i kakao u prahu.

Bademi sa slanom blond čokoladom

Tanki, dugi bademi sa Sicilije kremasti su i nemaju kiselost koja ostaje u ustima. Miješamo ih s hrskavim vaflom i obilato prelijevamo blond čokoladom, čime dobivaju osnovne karakteristične note karamele zahvaljujući soli iz Guérandea. Bademe umatamo u tanki sloj vafla kako bismo ih učinili još hrskavijima.

Lješnjaci iz Piemontea preliveni mljevenom kavom iz Harrara iz Etiopije i mliječnom čokoladom s okusom lješnjaka

Ovu mliječnu čokoladnu kreaciju doveli smo u savršen sklad s fino mljevenom arabika kavom Harrar iz Etiopije i svilenkastom kremom od lješnjaka. Svjetski poznate lješnjake iz Piemontea bacili smo u zagrljaj ove uzbudljive čokoladne mase.

Sicilijanski badem preliven tamnom čokoladom s začinom od crnog ribiza

Začin od crnog ribiza svoj vrhunac doživljava u tamnoj čokoladi prekrivajući ovalne bademe, dajući im neodoljivo intenzivan, voćni i pikantni okus.
Začin od crnog ribiza
S imenom koje može zavarati, to je jedna od posljednjih inovacija u svijetu. Osnova ovog začina su svježe ubrani pupoljci crnog ribiza, koji prolaze kroz postupak smrzavanja-sušenja kako bi se otklonila sva vlaga. U sljedećem koraku pupoljci se nježno melju u prašak koji je cijele godine pun živahnog, osvježavajućeg i lagano ljutog i voćnog karaktera - a radi se o sezonskoj deliciji.

Kantonski makadamia oraščić preliven blond čokoladom i Tonkom.

Ovaj orašasti plod dolazi iz tropskih područja sjeverne Australije i nosi epitet u svijetu najboljeg i najzdravijeg. Njegovu gotovo kremastu teksturu činimo hrskavom putem vrlo posebnog procesa karmelizacije. Potom ih uronimo u francusku blond čokoladu  obogaćenu Tonkom iz južne Amerike te na koncu ih okupamo u kakao prašku.

  

chocoMe Raffinée- liofilizirani crni ribiz, preliven jogurtom od borovnice i bijelom čokoladom

Sicilijanski bademi sa Ruby čokoladom

Ova iznimna čokolada Ruby ističe se zbog izuzetne boje rubina i okusa, zahvaljujući jedinstvenom proizvodnom procesu koji ne uključuje dodane boje ili mirise. Naglašavamo njegove vrlo suptilne voćne note sa  zamrzavanjem osušene maline i jagode.

Nagrade, počasti