Mliječna čokolada chocoMe s 40% udjela kakaa

Zrna kakaa Arriba uzgajaju se isključivo u blizini ekvatora visoko u Andama. Zahvaljujući kombinaciji jedinstvene klime i bogatog tla, zrna imaju vrlo istančanu aromu. Ima 40% udjela kakaa. Ova mliječna čokolada iznenađuje svojim intenzivnim sadržajem kakaa - nepogrešivo Arriba - i voćnim okusima. Okus je dobro zaokružen jer je obilato kremast i mliječan. Čak sadrži i suptilne naznake egzotičnog bilja i začina.

Tamna čokolada Valrhona sa 66% udjela kakaa

U ovom spoju najkvalitetnijih tamnih čokolada, okus kakaa spaja se s intenzivnim tonovima lješnjaka, daškom cimeta, a završava kiselkastim okusom crvenog voća koji ostaje u ustima.

Bijela čokolada chocoMe

Bijela čokolada Callebout bogata Bourbon vanilijom i sa 100% udjelom kakao maslaca pravi se od posebno izabranih zrna kakaa. Kremasto mlijeko obogaćeno je prepoznatljivim okusom sočne vanilije. Konačan rezultat je umirujući sklad u ustima.

Tamna čokolada chocoMe sa sladilom

Bez dodanog šećera, baza za našu novu čokoladnu kolekciju je bogata belgijska čokolada složenog okusa napravljena od ručno izrabranih zrna kakaa, 53,9% udjela kakaa i 100% čistog kakao maslaca, burbon vanilije i zamjene za šećer - maltitola.

Mješavina mliječne čokolade chocoMe i 34% udjela karamele

Mješavina mliječne čokolade chocoMe i 34% udjela karamele
Poseban spoj mliječne čokolade chocoMe s 40% udjela kakaa i posebno kremaste mješavine karamele i mliječne čokolade koja je jedna od kreacija naše tvornice. Zahvaljujući prevladavajućim notama karamele ovaj „čokoladni cuvée" u sebi sadrži mekoću mlijeka i slatke arome.

Tamna čokolada Valrhona Grand Cru Madagascar sa 64% udjela kakaa

Posebna vrsta čokolade složenog okusa koja potječe iz jednog područja, načinjena od zrna kakaa vrste criollo i trinitario koja potječu iz područja uz rijeku Sambirano na otoku Madagaskaru. Osim prevladavajućeg, lagano gorkastog okusa kakaa, mogu se također osjetiti podtonovi crvenog i citrusnog voća, kao i papra koji nosi arome tropskog voća i Earl Grey čaja. S udjelom kakaa od 64%, to čini izvrsno uravnoteženo gastronomsko iskustvo, s dugim i ugodnim okusom koji ostaje u ustima.

Čokolada za kuhanje proizvod je jednog od najprestižnijih francuskih proizvođača čokolade (Valrhona).

Tamna čokolada Cacao Barry sa 70% udjela kakaa

Tamna čokolada francuskog društva Cacao Barry sa 70% udjela kakaa odlikuje se karakterističnim intenzivnim okusom kakaa. Ručno ubrana zrna kakaa koja služe kao baza čokolade imaju jedinstvenu bogatu aromu zahvaljujući bogatom tlu na kojem se nalaze plantaže te savršenim vremenskim uvjetima. Čokolada koja je napravljena od ovih zrna ima lagano cvjetne i kiselkaste tonove sa snažnim okusom kakaa.

Mlijena čokolada Valrhona Mariage de Grand Crus s 40% udjela kakaa

Posebna mliječna čokolada s 40% udjela kakaa francuskog proizvođača čokolade Valrhona mješavina je ekvatorskih zrna kakaa Forastero, kremastog mlijeka, šećera iz šećerne trske i daška slada. Zahvaljujući visokom udjelu kakaa može se pohvaliti zapanjujućim okusom kakaa i intenzivnim tonovima badema uz mrvicu vanilije.

Tamna čokolada Michael Cluizel sa 60% udjela kakaa i okusom kave Arabika

Zrna kakaa i kave. Dva odvojena i nesumnjivo kompleksna sastojka koja se sjedinjuju u ovoj tamnoj čokoladi jedinstvenog okusa. Čokolada koju chocoMe koristi u ovoj kreaciji dolazi od nikog drugog nego od francuske tvrtke Michel Cluizela. Oni ne koriste arome tijekom procesa proizvodnje, a sastojke miješaju tijekom končiranja (miješanje i pritiskanje fino mljevenih prženih zrna kakaa s kakao maslacem), kako bi ručno ubrana zrna Arabike mogla poboljšati svilenkastu teksturu čokoladne mase.

Blond čokolada Valrhona s 32% udjela kakaa

Nakon dobro poznatih tamnih, mliječnih i bijelih čokolada, francuski proizvođač čokolade Valrhona kreirao je četvrtu vrstu čokolade koju je nazvao blond. Svojom nijansom boje pšenice nalazi se između mliječne i bijele čokolade, a po okusu je bliža bijeloj čokoladi s izraženom notom obične karamele. Relativan problem kod blond čokolade leži u težini procesa proizvodnje: potrebno je puno znanja i vještine da bi se šećer karamelizirao, a da pritom ne zagori mlijeko u prahu koje se dodaje.

Tamna čokolada chocoMe iz Venezuele sa 72% udjela kakaa

Venezuela je zemlja suprotnosti, prošarana planinama sa snježnim vrhovima i bujnim džunglama. Ova izvanredna čokolada napravljena je miješanjem zrna kakaa vrste Criollo i Trinitario. Lagane arome crnih maslina miješaju se s podtonovima drveta u ovoj ludoj kombinaciji - i sve to bez naznake lecitina.

Pistacije iz Brontea

Potrošači s najistančanijim ukusom znaju da su najbolje pistacije na svijetu iz Sicilije, iz grada s 20 tisuća stanovnika koji se zove Bronte, a smješten je blizu Etne. Pistacije iz Brontea vrlo su posebne: beru se samo svake druge godine. Plodovi su prilično veliki i izduženi, svijetle smaragdnozelene boje i intenzivnog mirisa. Te drevne sjemenke danas se iz voćnjaka Etne izvoze kao luksuzni sastojci diljem svijeta. „ Zeleno zlato" iz Brontea u današnje vrijeme nije prisutno samo u slastičarnicama nego i u najkvalitetnijim kuhinjama - zahvaljujući nekolicini izvrsnih kuhara sa Sicilije. Što čini ovo voće tako posebnim? Kao prvo, pistacija iz Brontea nije pržena ni posoljena za razliku od većine iranskih i američkih vrsta pistacija koje možemo pronaći u većini trgovina. Nadalje, danas je već nadaleko poznato da posebno „stanište" čini ovu vrstu tako izvrsnom. U podnožju Etne, pistacija se uzgaja na obroncima padina u tlu koje je bogato silicijem, koji plodovima daje iznimnu aromu. Osim toga, klima područja u kojem se uzgaja pistacija također je zaslužna za njezin poseban okus: na 800 metara nadmorske visine topli dani obično su popraćeni hladnim noćima. Zbog ovih oscilacija u temperaturi, plod pistacija gubi vlagu te su stoga aromatični okusi koncentriraniji u plodu. Pistacija iz Brontea vrlo je osjetljiva na temperaturu i svjetlo.
Zato se plodovi tijekom berbe tretiraju s velikom pažnjom: nakon što se suše na suncu 2-3 dana čuvaju se u hladnim skladišnim sobama u ljusci (samo ako kupac to zatraži čiste se iz ljuske netom prije prodaje). Na taj način plodovi pistacija mogu očuvati svoju izvornu kvalitetu dvije godine - do sljedeće berbe.

Kandirane latice ljubičice

Nije iznenađujuće da je jedna od omiljenih grickalica austrijske carice Sissy (Elzabeta Bavarska, također i mađarska kraljica) bila kandirana latica ljubičice: njezin neodoljiv, senzulano aromatičan slatki okus slaže se s mnogim delicijama, a njezin miris može donijeti čarobno proljeće u prostoriju u jednom trenutku!

Kandiranje latice ruže

Okus ruže jednak je njezinu mirisu! Nevjerojatno je kako se miris ruže manifestira kao okus u ustima. Ovaj posebni prestižni proizvod uvozimo iz Francuske.

Mljevena zrna kave iz Etiopije

Ručno ubrana zrna kave iz Yirge u Etiopiji ne zovu se slučajno „ dijamantima kave": ona u sebi istovremeno nose okuse bobičastog voća i arome limuna koje u kombinaciji s karakterističnim kiselinama doslovce obuzmu okusne pupoljke.

Crna havajska sol

Ova morska sol crne boje prizvodi se na jednom od sićušnih havajskih otočića. Kako bi se povećao sadržaj minerala u soli, crno lava kamenje stavlja se u bazene s morskom vodom; na taj način stvara se upečatljiva crna boja soli. Kakav je osjećaj okusiti čokoladu izdašno posutu kvalitetnom morskom soli?
Fantastičan! Na prvi zalogaj, u ustima se otapa uobičajeni okus. Nakon toga, kada dođete do prvog malog zrna soli, njezina se slanoća raspršuje i konačno stapa s okusom čokolade. Njezin okus nije tako oštar - ili ćete je odbaciti zauvijek ili ćete se odmah zaljubiti u nju! Ako prihvatite moj savjet, dajte joj priliku prije nego što je odbijete tako da možete otkriti što vam više odgovara.

Smrzavanjem osušeno voće

Sušenje smrzavanjem (ili liofilizacija) proces je dehidracije tijekom kojeg se proizvod koji se treba osušiti prvo smrzava, a nakon toga se, uz smanjenje okolnog tlaka, polako dodaje toplina kako bi smrznuta voda iz sirovine „nestala". Preciznije, led prelazi izravno iz čvrstog u plinovito stanje, izbjegavajući fazu tekućeg stanja.

Postoje dvije glavne prednosti sušenja smrzavanjem u usporedbi s drugim tradicionalnim metodama sušenja. Kao prvo, ne troši se velika količina topline te stoga toplina ne oštećuje vrijedne sastojke sirovine. Vitamini se ne otapaju, proizvod zadržava svoju boju i okus, a ne uništava se ni fruktozni sadržaj. Kao drugo, tijekom procesa sušenja smrzavanjem, nema oblika tekuće vode, odnosno ne događa se isparavanje. Stoga vrijedni sastojci poput nutritivnog sadržaja ne izlaze iz voća s vodom koja isparava, nego ostaju u njemu.

Pekan orasi

Pekan orasi vanjskim izgledom sliče orasima, ali njihova „ unutarnja" svojstva su različita: imaju slađi, aromatičniji okus, Pekan orasi smatraju se idealnom hranom jer sadrže većinu sastojaka koji su potrebni tijelu. Pekan orasi na čokoladi čine ju još idealnijim slatkišem za Vas!

Lješnjaci iz Piemontea

Lješnjake iz Piemontea u Italiji ne smatramo najboljima na svijetu samo mi, nego i kuhari iz restorana s Michelinovim zvijezdama, kao i najbolji slastičari svijeta. Ti aromatični orašasti plodovi uzgajaju se isključivo na padinama planine Langhe, gdje ih bogato tlo, vječno sunce i slani vjetrovi dovode do kulinarskog savršenstva. Njihov kremasti, baršunasti okus nije moguće zamijeniti s nikojom drugom vrstom lješnjaka i to ih čini savršenima za sve tri vrste naših čokolada.

Makedamija

Ovaj orah iz tropskih područja Sjeverne Australije drži se najboljim i najzdravijim na svijetu, a mi ga napravimo hrskave kremaste teksture s vrlo posebnim postupkom karamelizacije.

Maldonska sol

Maldon morsku sol koriste poznati svjetski kuhari već desetljećima. Tako je svoju popularnost stekao i među običnim korisnicima. II. Elizabethina omiljena sol, proizvođač Maldon Crystal Salt Company je kraljevski dobavljač. Proizvod je bio-organski certificiran.

Morska sol s vanilijom iz Tahitija

Morska sol s okusom Bourbon vanilije, kada se pravilno upotrebljava, može potaknuti ekstazu okusnih pupoljaka. Najviše ih volimo u kombinaciji s čokoladnim dražejama s okusom karamele jer je slankasta karamela već dugo naš omiljeni sastojak. Na takvu jaku bazu možemo staviti bilo koje dodatke, nećemo biti razočarani!

Morska sol s crnim vinom

Nije iznenađenje da je sol s crnim vinom francuski proizvod! Ova izvrsna sol dolazi iz Ile de Ré, sićušnog otoka na zapadnoj obali Francuske. A vino iz Bordeauxa vjerojatno je dovoljno poznato, ne treba ga posebno predstavljati... Rezultat kombinacije vrhunskih proizvoda ove dvije regije je očaravajuća gastronomska delicija: morate ih probati u kombinaciji s čokoladom!

Prave 23-karatne jestive zlatne mrvice

Od davnih vremena zlato se koristilo kao novac te u mnoge druge različite svrhe: Egipćani su smatrali da će ih zlato učiniti besmrtnima, američki domoroci stavljali su zlato u hranu kako bi mogli plutati, a u današnje vrijeme koristimo ga u izradi satova, nakita i šaljemo ga u svemir putem svemirske sonde Voyager.

Nakon renesanse zlato se vraća u krugove vrhunske gastronomije u jestivom obliku diljem svijeta - i na čokoladu chocoMe.
Tvrtka iz slikovite Firence razvila je novi umjetnički oblik jestivog zlata koje se lako može koristiti za ukrašavanje slastica, hrane, pa čak i pića. Iako nas neće učiniti besmrtnima ili nam omogućiti da letimo, zlato svojom ljepotom može obasjati naše svakodnvne živote.

Bademi iz Avole

Grad Avola na jugoistoku Sicilije ostavio je trag na karti svjetske gastronomije svojim iznimnim bademima. 2600 sunčanih sati godišnje, morska klima i tlo bogato kalcijem pogoduje posebno oblikovanim bademima zaista jedinstvenog okusa. Ovi bademi veći su, pljosnatiji i mekši nego obični bademi, imaju visok udio ulja i boje su pijeska.

Tonka grah

Naborani, crni, izduženi tonka grah nevjerojatno je bogat izvor mirisa i okusa: u isto vrijeme podsjeća na vaniliju, cimet, klinčiće i bademe. Upravo zbog te kompleksnosti može istaknuti različite tonove kada se spoji s različitim čokoladama: s tamnom čokoladom ističe se nota cimeta, mliječnu čokoladu čini prozračnijom i kremastom, pojačava okus orašastih plodova i ostavlja dugotrajan okus u ustima.

Kora bergamota

Zahvaljujući svojem karakterističnom mirisu, bergamot iz Calabrije koristi se uglavnom u industriji parfema, ali mi smo ovaj put njegovu voćnu koru spojili s čokoladom. Biljka ima ugodan citrusni, svježi, lagano cvjetni miris, koji se nevjerojatno sljubljuje s čokoladnim specijalitetom iz Venezuele.

Nagrade, počasti